سه شنبه 28 مهر 1405 - Tue 20 Oct 2026
  • لاوروف امروز در تهران + فیلم

  • تدریج جواب داد؛ واردات بنزین متوقف شد

  • مهرداد اخلاقی با حکم رئیس جمهور رسما وزیر دفاع شد

  • بن‌گویر خطاب به یهودیان فرانسه: به خانه‌تان بازگردید

  • خاطره‌ای از شهید نیل فروشان

  • محله‌ای در ترکیه زیر آب رفت / فیلم

  • از دره درخشان تا قبرستان آمریکایی‌ها در ارومیه / عکس

  • پیام تبریک سرلشکر وحیدی در پی قهرمانی جهان

  • ماجرای شهید مظلوم با لباس‌های‌ عجیب

  • ما برای تصمیم‌های احمقانه آمریکا و اسرائیل لحظه‌شماری می‌کنیم

  • ماجرای حمله منافقین به نهادهای حاکمیتی چه بود؟+ فیلم

  • قیمت تخم‌مرغ امروز دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

  • پیام تبریک رهبر انقلاب در پی قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد زیر ۲۳ سال

  • قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه 27 مهر ۱۴۰۵

  • انتشار فیلم و عکس از حملات یمن مجازات دارد

  • فوری /احتمال پیک آنفلوآنزا در آبان‌ماه

  • فرار اینشتین، مرگ ادیسون و فتح زهره / عکس

  • کیفیت دوران پیری زنان با قهوه

  • قیمت دلار امروز دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

  • هشدار درباره افزایش ابتلا به HPV

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 28891
    تاریخ انتشار: 09/خرداد/1395 - 09:19
    گروه تولید محتوای پایگاه خبری حامیان ولایت/سیاسی

    آخرین وضعیت مجلس دهم / عارف برای بار دوم شکست میخورد / بازی که اصلاح طلبان عارف را دادند

    تحلیل نتایج انتخابات هفتم اسفند، یکی از چالشی ترین مباحث موجود در فضای سیاسی-رسانه ای کشور طی ماه های اخیر بوده است.

    آخرین وضعیت مجلس دهم / عارف برای بار دوم شکست میخورد / بازی که اصلاح طلبان عارف را دادند

    در بین تمامی تحلیل می توان به سه مورد تحلیل و مورد اشاره کرد :

    گروه اول به گروهی اطلاق می شود که که قائل به پیروزی قاطع اصلاح طلبان در سراسر کشور بودند. این گروه از همان ابتدا سعی داشتند با تهرانیزه کردن تمام کشور و ایجاد یک جنگ روانی وسیع، فضا را برای پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات دور دوم آماده نمایند.  نشریات زنجیره ای اصلاح طلب، قریب به اتفاق تحلیلگران اصلاح طلب و فعالان سیاسی حزب کارگزاران را بایستی در این گروه جای داد.

    بخش بعدی قائل به پیروزی اصولگرایان بودند. مدعای این افراد علاوه بر یکسان بودن تقریبی تعداد نامزدهای اصلاح طلب و اصولگرای مجلس دهم، قرار گفتن برخی از چهره های اصولگرا در لیست موسوم به امید بود. حضور افرادی همچون کاظم جلالی و بهروز نعمتی در لیست امید تهران، خود به خود نیاز جناح اصلاحات به بهره گیری از این چهره ها را نشان می  داد و مستند ادعای این گروه به شمار می رفت.

    بخش سوم تحلیل ها نیز قائل به یک رقابت پایاپای بود. پرویز امینی، جامعه شناس سیاسی کشور را باید در رده ی این افراد جای داد. امینی معتقد بود انتخابات هفتم اسفند، «کامیابی و ناکامی توأمان» برای «همه بازیگران» را در پی داشته است. حالا و با نزدیک تر شدن به زمان برگزاری انتخابات هیئت رئیسه مجلس دهم، بار دیگر بازار تحلیل ها پیرامون پیروزی یا شکست جریان های سیاسی در انتخابات مجلس دهم داغ است.

    محمدرضا عارف و علی لاریجانی به عنوان دو نامزد اصلی پست ریاست مجلس، سرگرم رقابت پنهان و آشکاری با یکدیگر هستند. عارف که به مرد انصراف های انتخاباتی شهره است، این بار گویا خیال انصراف از رقابت با لاریجانی را ندارد. وی اخیراً گفته است:« من نمی‌دانم که برای ریاست مجلس چگونه باید اعلام کنیم که کاندیدای نامزد ریاست مجلس هستم!، اما در عین حال حتماً کاندیدا می‌شوم و در فضای رفاقت و دوستی به رقابت خواهیم پرداخت.»

    نکته ی قابل توجهی که در همین اظهار نظر صادقانه جناب عارف به چشم می خورد، عدم آشنایی حداقلی وی با سازوکارهای حاکم بر مجلس است. مسئله ای که می تواند نقش مهمی در عدم انتخاب وی به عنوان رئیس مجلس آینده از سوی نمایندگان بازی کند.

    اگر اصلاح طلبان چنان که نشریات زنجیره ای شان در چند ماه اخیر در بوق و کرنا کرده اند، اکثریت قاطع مجلس را از آن خود کرده باشند، جناب آقای عارف نباید نگرانی خاصی برای رئیس شدن داشته باشد. مسئله اما به همین سادگی ها هم نیست. چنان که پیش از این اشاره شد، برخی از اعضای لیست امید، نه اصلاح طلب، که اصولگرایان نزدیک به علی لاریجانی بوده اند.

    چنانکه محمدرضا عارف نیز در جریان گفتگوی اخیر خود با روزنامه شرق، با اشاره به رای ندادن بخشی از اعضای لیست امید به وی می گوید:« ما از همان ابتدا هم به صورت آگاهانه در فهرست خودمان افرادی را گذاشتیم که می‌دانستیم در اصلاحات تعریف نمی‌شوند و به خاطر این افراد خیلی هم در مقابل جوانان خودمان هزینه دادیم و روی شخص من هم خیلی فشار بود. جوان‌های ما توجیه نمی‌شدند که چرا باید این افراد در فهرست ما باشند. اما بحث ما همان منافع ملی و ائتلاف فراگیر بود. این خیلی روشن بود و ما می‌دانستیم که برخی از این افراد در هنگام انتخاب رئیس حتما به ما رأی نمی‌دهند و درواقع به‌ازای هر یک نفر از آنها ما دو رأی از دست می‌دادیم؛ چون یک رأی از ما کم می‌شد و یک رأی به رقیب ما اضافه می‌شد.» در مقابل؛ سیدحسین نقوی حسینی رئیس کمیته هفت نفره اصولگرایان در مجلس دهم، از یارگیری اصولگرایان از اعضای لیست امید خبر داده است. وی می گوید:« ما بیش از ۱۷۰ عضو داریم و مطمئنا فراکسیون فراگیر، فراکسیون اکثریت خواهد بود.»

    آقای لاریجانی بر تشکیل فراکسیون واحد فراگیر تاکید دارند.» همه ی این واقعیات میدانی، تردیدهایی قابل توجه را در مسیر رسیدن ریاست مجلس دهم به اصلاح طلبان ایجاد کرده است. طرفه آنکه برخی تحلیلگران و افراد ذی نفوذ جبهه اصلاحات نیز بر اساس همین شواهد میدانی، به آقای عارف توصیه کرده اند تا نامزد ریاست مجلس نشود. غلامحسن کرباسچی از آن جمله است.

    مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی  به پایان رسید و منتخبین ملت برای تجدید پیمان با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب و شهدا، عازم مرقد امام‌خمینی (ره) شدند.

    مجلس دهم ساعت 8 صبح فردا (یکشنبه) 9 خردادماه برای انتخاب اعضای هیأت رئیسه موقت مجلس نشست علنی خواهد داشت.

    هیأت رئیسه موقت مجلس، اداره جلسات علنی را تا زمان تصویب دو سوم اعتبارنامه منتخبان بر عهده دارد.

    منبع : پایگاه خبری حامیان ولایت

    نظرات بینندگان
    نظرات شما